Wednesday, January 22, 2014

TARTIFLETTE

Hey yall! I think I just had one of the best meals of my life. So I of course was inclined to post about this delicious gem :)
Straight from the kitchen in France, here is how to make a Tartiflette!

Tartiflette pour 8 personnes:

Faire cuire à la vapeur 2,2 kg de pommes de terre.
Faire revenir dans une poêle 3 gros oignons.
Faire cuire 600g de lardons.

Puis

Mettre le bout dans un plat au gratin par couche=
        Oignons, puis lardons, puis pommes de terre.
Asperger de crème fraiche liquide et couper un reblochon en dense dans le sens de l'épaisseur et dans le sens du diamètre et le mettre au dessus du plat.
Mettre au four 20 minutes à 180 Celsius.



Tartiflette for 8 people: 



Steam around 5 pounds of potatoes.
Sauté 3 large onions in a pan.
Cook around 3 cups of bacon.

Then...

 Layer the the ingredients respectively in the gratin dish =
         Onions then bacon and then potatoes.
Sprinkle crème fraiche on top and cut a Reblochon cheese into 4 large pieces.
Bake 20 minutes at 356 Fahrenheit!





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